<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6904493\x26blogName\x3dA+LiFe+AnD+DrEaMz\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tomei.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tomei.blogspot.com/\x26vt\x3d8934235352050121994', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
.: A Piece of Me :.

Watashi no namae..Harukichi Ashida a.k.a Tomei...Chenta:Iemochi Aizawa a.k.a Tokane...

..Ordinary people with an extraordinary life..Willing to share...Love to make everyone happy.especially my dear beloved..

Memories .:Meh jengjalan:.
  • .:Kekenal Kekawan:. .:Tinggal pesan kat tuan rumah:.


    Credits:
    Layout By: Emoprincez
    Image Host: ImageShack Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com

    Thursday, October 25, 2007

    .:90 days of..heavenly feeling..and yet..:.


    Kata aku hari nih...
    Hari nih aku mula kerja semula..erm...
    Hari normal..hari yang biasa..
    Dah dekat seminggu lebih aku cuti sakit...tak tambah cuti raya seminggu..tambah lagi cuti rehat aku..
    banyak sangat cuti kan...?
    Entah la...kalau boleh aku nak keluar dari keadaan yang ada sekarang..
    Serabut sangat fikiran aku sekarang..

    Sedih lagi..???!!!
    Erm..bohong kalau aku kata aku tak sedih..
    Biarkan la..yang lepas biarkan lepas..
    Tapi itu kata orang ..diri sendiri dapat terima ke?
    Aku sendiri..mungkin ambik masa jugak..
    Doakan saja rasa sebal yang bersarang ni pergi dengan cepat...

    Hari ni...
    Aku lah orang paling lewat masuk kerja..bukan alang-alang lewat..
    Lewat 3 hari..
    kenapa..??
    biar aku dan beberapa orang je yang tau..cukup aku kata mungkin dah lama sangat aku terlupa tanggungjawab aku pada orang lain...
    Melangkah masuk ke kawasan sekolah aku dah berdoa panjang-panjang...
    Segan nak jumpa bos..jumpa kawan-kawan..
    Fuh..fuh... Errr...apa yang aku takutkan..kekekeke
    Tah apa-apa tah..bukannya aku ponteng atau lari kerja...semuanya secara rasmi
    Nak takut ape kan..tapi.....
    "Tom sihat??"

    Sihat ke aku??
    Fizikal sihat..beransur sihat...
    Spiritual..ermm..hard to explain..

    Tapi...yang pastinya hari nih dalam kesedihan kawan-kawan memang banyak membantu...
    (yang tersayang pun...luv u dear!!!)
    Dan 'anak-anak' aku...

    "Teacher Tom...napa teacher cuti lama sangat..."
    "Teacher nak kiss.."

    "Teacher..nak salam..."
    "Teacher..sihat???"
    "Teacher kita orang rindu la...baby kita orang sihat tak?"


    Baby??
    Alahai anak-anak..kalau la korang tau ape 'teacher' korang lalui...
    Aku salam sorang-sorang 'anak-anak' aku..
    Aku bagi ciuman kat dahi sorarang-sorang 'anak-anak' aku..

    Tapi yang pastinya aku dapat gelaran baru hari nih...

    "DATIN BARU"


    |

    Sunday, July 15, 2007

    .:Life Is A Life:.


    What's the point creating a blog..
    For me..it's more to because i want to do it..
    Tapi...maybe because i want him to know what i feel....


    Bz dengan masalah yang tak tentu arah..
    dengan diri sendiri yang tak tentu arah...

    Memang tak tentu arah...
    I've got tons of work..by mean..got to settle up...but still I'm still postpone and dragging it until the end of the deadline..so typical of me...
    Just because of this lil' thing that had been banging in my head..
    And hurt me at my heart 24-7...

    i missed him actually..
    But something stop me to tell him that I'm missing him badly...critically...and my heart is aching to tell him so...

    I hate when I feel this way...
    Hating but wanting him..
    Despise him but still caring...

    ..awak..awak tau saya rasa apa semalam...saya rasa saya nak jerit kat awak yang saya sayang awak sangat-sangat..

    |

    Wednesday, March 28, 2007

    .:minggu yang bz:.

    SEKITAR MAJLIS PERKAHWINAN LIN DAN ZAINI (DELAYED 'BLOGCAST')Congrates to Lin and Zaini..
    selamat mengharung kehidupan monthly husband and wife...AHAHA!!

    eleh..tau la cute...lelagi nak buat cute depan handphone gue!

    Isk..terkenang lak masa dedulu...

    Ijal and Kashah..CT's punya Chenta hati bukan aku tau!
    ___________________________________________________________________________

    Dua tiga menjak nih memang agak 'busy'
    Chenta pun macam tu...
    Siang malam dia keje..
    But nak buat camner..memasing ada tugas dan tanggungjawab memasing..
    But within these day nampak sangat macam agak kurang mesra sket..
    Maybe aku je rasa...sebab kesibukan Chenta membuatkan aku rasa tersisih plak..uhuhuhu
    So aku yang memang banyak kerja dan yang selalu asik malas nak buat kerja..cuba menyibukkan diri aku men'cover' kesedihan berjauhan dengan Chenta, buat kerja yang aku selalu malas nak buat tu.
    Bak kata kawan-kawan aku yang lelaki..
    Pempuan ni banyak deria 'perasa ajinamoto'..

    Mula dari holiday lepas aku sibuk menyiapkan presentation..
    3 days in a row i have to stay up late to finished my school's project..
    And this time i had to dragged along Ijal and CT (Akasha's parents..see my previous entry..) with me..because i had to have narrator for my presentation..
    And my former narrator was busy at that time..
    So got to grabbed any people available and 'f.o.c' to narrate for me..kekeke...
    So...in the end the work is done....YEAY!!!
    Walaupun agak kucar kacir..but it turns out to be just nice...

    Then, as an ICT admin cum technician cum teacher cum gardener...
    I've got this load of pcs that need to be report to the contractor..
    And at the same time try to manage note for next coming course..
    And at the same time to manage my ICT unit back...(that I've recently forgot...)
    And at the same time make the paper work for my computer club..
    And maintaining and touching up the presentation..(mana tau dapat first tahun nih..)
    And not forgetting my current job..teaching..scolding..giving homework..checking exercise books...
    Ha..kau..tu blom detail lagi...kang yang baca plak pengsan..

    But above all..I love my job..
    Walaupun penat..seeing the children faces make my tiresome workday seems a lot more easier...
    But I'm still missing him..so much...

    So you see guys..sorry arr..kalau bosan asik baca entry lama aku..
    nanti from time to time aku update...
    Bukan tak update..

    __________________________________________________________________

    Dalam sibuk tu sempat gak bawak baby bro aku gi tengok wayang..
    Tengok MR. BEans holiday..
    Hilarious..a "can watch and so-so" movie...
    Tadak la lawak plastic macam the first movie..
    So aku recommend la movie nih untuk tengok...
    Lelagi yang stress keje macam aku..
    Sumtimes we need break lah guys...
    So chill out!!!

    Nota kepala lutut tomei:

    |

    Thursday, March 22, 2007

    .:cerita clindamycin dan tretinoin:.

    Petang tadi aku ke klinik..
    Jangan bimbang,tiada yang serius..
    Hanya beberapa masalah kecil ..
    Beberapa..??
    Sebenarnya dua..ada elergi pada kulit dan masalah jerawat...
    Jadi aku agak was-was dengan doktor yang kadang-kadang tersilap memberi preskripsi..
    Bukan maksud aku mereka tidak hebat cuma..errr..susah nak cakap...

    Jadi aku nekad membelanjakan beberap not kebiru-biruan untuk menjamin kesihatan...
    Kita berusaha..tuhan yang menentukan ye tak..

    Dalam pada tu..aku dibekalkan dengan beberapa ubat
    Total up..it's about 8 types of prescribe drugs..
    Pergh...nowonder..
    The usual..antibiotics,creams..facewash...

    Talk about the cream..
    The name of the cream is ELRA..best for curing pimples..and acne
    Even tada la macam katak puru sangat jerawat kat muka aku ni..cuma selepas kehamilan yang lepas macam semua nak keluar...isk
    Tu tiba-tiba rasa panik menerjah ...

    Lepas mandi aku pun mula la nak buat apa yang specialist tu bagi arahkan buat..
    So,as usual..sebelum apply aku pun baca lah kertas dalam kotak tu..
    Tetiba tengah syok baca adalah sebaris ayat yang tulis..

    "Etritinate ca cause teratogenicity. Pregnancy should be avoided during treatment and at least 24 month after"


    teratogenicity?
    apekebender tu...
    24 month????!!!!
    makna nya 2 tahun...oh noooooooo!!!

    So aku pun tak jadila apply kat muka aku..
    Aku basuh je la muka dengan face wash yang doc tu bagi..
    Terus aku log in internet selepas carian di dalam kamus tak ada bender alah perkataan
    teratogenicity tu..

    So kengkawan budiman nak tau apa maksud
    teratogenicity
    teratogenicity= The capability of producing fetal malformation.

    Bahasa jawanya menyebabkan bayi dalam kandungan tidak berkembang..
    OOooooo..melopong mulut aku..
    conform aku tak pakai le ubat tu

    Tetiba aku teringat aku penah pakai satu bender alah ni..
    dia ada clindamycin...so aku pun search
    Dalam research aku...antara dua benda alah nih ada effect yang sama..cuma clindamycin ni depa kata takda bukti menunjukkan bahawa clindamycin ni selamat dipakai masa hamil..

    It's all make sense to me now..
    Kenapa specialist tu tanya aku breastfeeding ke tak..
    Kenapa doktor masa tu cakap baby aku takde heartbeat even dah masuk 12 minggu
    Kenapa baby aku tak sebesar jangkaan yang sebenar..
    Selama ni aku la pengguna tetap benda yang ada clindamycin..tanpa nasihat doktor
    And maybe ia salah satu punca aku miscarriages...isk..

    Bukan aku nak condemn dua-dua ubat tu..
    Actually apa yang sebenarnya...
    Sebelum pergi beli ubat tah apa-apa kat farmasi..baik le jumpa doktor dlu...tanya bebetul apa ke bende yang patut di ambil dan tak patut di ambil.
    baca leaflet..jangan bebuang suka hati je
    Pakai ubat sebab ubat tu recommended by your friends...jgn gituh weh!
    Lelagi yang planning nak dapat baby..

    And for all out there that planning to have baby
    Jangan la amik ubat sebarangan..lelagi ubat jerawat..
    Baik jumpa doktor kalau nak amik ubat...

    Nota kepala lutut Tomei:

    |

    .:Hepi Besday To Kashah...LalLalLa:.


    Comei dak?
    Ha..ni anak kawan aku ,nama dia Mohamad Akashah...
    Hari nih genap umo die setahun...kekekeke...
    And genap la die mendapat cucuk dari doktor...wakaka..padan muke die..
    Tuh la sapa soh nakai...kan dah kene cucuk..
    Len kali jangan nakai-nakai key...sayang Kashah...muahz...!!!

    Kepada Kashah Mummy wish Hepi Besday to you...
    Nanti besau Mummy ajak gi McD...
    Tayah ajak Umi ngan ABi awak keyz...

    Bijak tau budak nih..sangat suka binatang(nanti Mummy kasik pinjam Memut ekk!)
    Mungkin berkat mak die selalu becakap dengan perut masa tengah ngandung dlu..
    Mana aku tau???
    Aku tau la..dah mak dia roomate aku masa maktab..huahuahua..
    Masa maktab dlu sokmo cakap dengan perut..kekadang naik seram sejuk nak masuk bilik
    Masa first time mak dia start cakap dengan perut aku ingat mak dia mereng..tapi sebenornya cakap dengan perut..
    Fuhh...seb baik...
    Kalau dak..dah lama aku lari 100 meter dalam bilik tuh..

    Apa pun
    I wish to CT and Ijal a very bright future ahead with this very brilliant kid of your..
    And jangan lupa anak hang tu menantu aku tau...
    Soh dia besar nanti hensem -hensem...ehehehe..

    Nota kaki Tomei:

    |

    Tuesday, March 20, 2007

    .:kene tag plak doh:.

    hai..hai...
    Baru nih menyempat nak bukak mail and buat apa yang patut...
    Rindu betul nak mencoret sepatah dua haram jadah kata
    Nih actually baru balik kelas malam...memang selalunya hari Selasaada kelas malam
    Saja la tahun nih buat amalan kebajikan skit..
    Nak uji tahap kemampuan buat tak tau kat Chentabekerja over time..

    Bukak tadi ada plak si Fysal buat tag..
    So menjawab tag dia dulu la ekk...







    adopt your own virtual pet!



    Kenapa saya suke panda???
    Sebab dia mengingatkan saya pada seseorang yang saya pernah sayang...and masih sayang dan selamanya akan sayang..dan makin sayang..
    Walau pun saya tau kengkadang dia menyampah layan perangai saya...
    Sapa?
    Saya tau ada orang kat luar tuh perasan saya cakap pasal dia..
    Betul la tu...
    Bukan sebab saya nak samakan dia macam panda...tapi sebab dia cuddly..very cute..ayu..macho..montok...gebu...macam panda...errr....panda tuh yang macam dia..

    Kenapa saya bagi nama Memut...
    Hmm...saya tanak nama dia mamat..
    Sebab dah macam orang la plak..Panda kan binatang..
    So kalau Memut..tada la orang ingat dia manusia...
    Ape la..
    Suka ati saya la saya nak letak nama apa...
    Anak murid saya semuanya tak kisah apa..
    (arap-arap jangan la depa baca blog aku nih...)

    Kaler PiNk????
    Saya suka warna pink la...
    Jadi taper la kalu panda saya warna pink
    Ingat beruang je ke ada warna pink?
    Lagipun binatang peliharaan saya...saya nak letak ijau ke...ape ke...
    Lagipun bukan saya menganiaya binatang..masa mak dia lahirkan dah warna pink..
    Nak cakap ape ye tak

    Jadik kepada orang-orang berkenaan sila siapkan tag ni

    arahan:
    1. Pergi ke website ni : http://bunnyherolabs.com/adopt/
    2. Ada beberapa pet kat situ.So choose one k.
    3. Next, korang kena customize pet korang tau.Letak la kaler ape ape...
    4. Finally. tekan finish.
    5. Nanti akan appear html codes.Korang copy and pastekan di blog ...Saya nak tengokkkkkkkk pet apa korang pilih heheheh:
    Kepada 7 orang nama di bawah, saya nak tengok haiwan peliharaan pilihan korang...Bagi la tahu juga kenapa korang pilih haiwan tu erkk .Buat tau jangan tak buat...heehhehe (ayat fysal yang adopt dari cikgu nuol)

    • izzud
    • Ein
    • shunjike
    • faizzah
    • T
    • sakura
    • Kak G
    Buat le yek...

    Nota kepala lutut Tomei:
    • heart condition:recovering with wound....
    • mental status :in review for psychiatry consultation

    |

    Saturday, March 17, 2007

    .:kursus part 2:.

    tahniah buat semua para peserta kursus..len kali jumpe lagi

    Semalam sampai rumah rasa nak tercabut pinggang and belakang aku...
    Mungkin sakit aku tak berapa nak pulih sepenuhnya lagi..
    Mana tak nya..
    Sepanjang kursus aku kene gi ulang-alik gi pantau peserta
    balik dari tamat kursus aku gi jumpa Angah kat kampus..
    Sebelum tuh teman plak si CT pergi beli lampin pakai buang untuk baby dia kat Mydin..
    Then jemput angah pergi Jusco Taman U...konon nak beli hadiah untuk atih
    Konon la...
    Tapi last-last aku rembat perfume body shop dua botol-satu untuk aku pakai..satu nak kasik kat atih...
    Tapi....
    Macam tak jadi je bagi atih..kekekeke

    Lepas tuh pegi ngeteh kat warung goreng pisang n pekena soto..
    Best gak..
    dah lama tak gi makan dengan angah n eiju

    Bila shopping bejalan tak terasa..
    Bila dah balik sibuk sakit sana sakit sini..ha..padan muka aku...

    Bukan hapa..saja nak lepas tension..
    Tension kenapa?
    tension sebab....bior aku je la tau ape pasal aku tension
    Tambahan plak memang saja nak bejalan..
    Bila balik n dah start kerja, berat skit nak keluar..
    Malas...
    Satunya duit tarak..keduanya bosan la...asik kedai tu je..
    Buat le kedai lain...
    Nak gi survey electronics gadget pun tada
    ..tuh maleh tuh..limited sangat nak buat survey harga barang..

    Dah sampai umah....mak, abah,semua dah tido...
    Isk..lewat sangat ke aku balik..
    Tengok jam baru pkui seploh...
    Awai nya titon....???

    Tengok plak atih tengah buat hape..
    Atih plak sibuk kat bilik ngan kawan dia isi borang IPT...
    Maleha kaco...
    (TAHNIAH TO ATIH FOR YOUR EXCELLENT STPM RESULT!!)
    Dah aku mencongok tak tau nak buat ape...
    NAk story mori pun tak tau dengan sapa...arghhh...borink..borink..

    Tunggu punya tunggu punya tunggu..(ha kau lama tu tunggu)
    Ingat ada la orang nak tanya dah sampai ke blom...
    Memang ada la orang tanya
    Si CT and husband dia (thnx for your caring guys!)

    dalam hati aku ni bercampur aduk..
    marah lagi ke dia..
    atau aku yang makin marah...
    dendam...???
    arhh..entahlah...

    Nota kepala lutut Tomei:

    |

    Friday, March 16, 2007

    .:kursus part 1:.

    Kursus: Pemantapan Internet dan Aplikasi Zoom A
    Tarikh: 14-16 hb MAc 2007
    Tempat: Hotel Tropical Inn Johor Bharu

    Camner bley online nih???

    Eheh...

    Dah nama pemantapan internet..kene plak aku yang handle...muahahahaha...

    nota kaki tomei:
    dalam hati tiada siapa menduga..betapa pedih walau yang terlahir ceria

    Labels:

    |